Posiada 11-letni staż pracy na Politechnice Rzeszowskiej, gdzie pełni rolę wykładowcy i praktyka w obszarze badań nad przechowalnictwem i bezpieczeństwem jakości żywności. Zaangażowanie obejmuje twórczy udział w opracowywaniu programów kształcenia oraz tworzeniu nowych przedmiotów na kierunku Logistyka. Prowadzi opiekę dydaktyczną i praktyczną, ukierunkowaną na wsparcie studentów w realizacji badań do prac dyplomowych. Jest głównym autorem jak i wykonawcą praktycznym scenariuszy do merytorycznych filmów instruktażowych z ćwiczeń laboratoryjnych, które są zamieszczane na kanale YouTube Wydziału Zarządzania i służyły i służą studentom kierunku Logistyka podczas zajęć zdalnych. tworzyła wraz z zespołem zaplecze badawczo-naukowe w nowych laboratoriach dydaktycznych Wydziału Zarządzania podczas ich organizacji w budynku „S” w roku 2021. Opracowała również sylabusy do zajęć laboratoryjnych z towaroznawstwa materiałowego oraz technologii przemysłu spożywczego, opierając je na metodach twórczego myślenia i samodzielnej pracy studentów. Ponadto, była organizatorem i prelegentem praktycznie każdych Dni Otwartych Wydziału Zarządzania dla przyszłych studentów, podczas których prezentowane były interesujące doświadczenia w ramach Laboratorium Technologii Przemysłu Spożywczego oraz chemii. Czynna aktywność podczas Nocy Nauki w 2024, 2021, 2019, 2020 roku na Politechnice Rzeszowskiej, gdzie prezentowała różne doświadczenia z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz technologii żywności.