W listopadzie 2024 roku podjęłam czynną współpracę z Parlamentarnym Zespołem ds. Bezpieczeństwa Żywności pod przewodnictwem Pani Poseł Kariny Bosak. Zespół koncentruje się na kwestiach związanych z zagrożeniami mikrobiologicznymi i chemicznymi w żywności oraz jej certyfikacją. Wraz z przedsiębiorcami, instytucjami epidemiologicznymi oraz rolnikami będziemy dążyć do ulepszania jakości i bezpieczeństwa żywności na każdym etapie produkcji – od pola do stołu konsumenta. Kluczowym celem naszych działań jest również wprowadzenie sprawdzonych rozwiązań systemowych, które podniosą standardy w branży spożywczej i zwiększą zaufanie konsumentów.
Uczestnictwo w organizacjach i projektach
Współpraca z Parlamentarnym Zespołem do spraw Bezpieczeństwa Żywności
Członek zespołu w ramach projektu badawczego: „"Zastosowanie powierzchniowej analizy rozkładu luminancji w pomiarach zawartości tłuszczu w mięsie" ” (01.04.2021 – 30.09.2021).
Wykonawca projektów badawczych finansowanych z środków pozauczelnianych. Laureat Targów INTARG 2022 i zdobywca brązowego medalu na wynalazek naukowy.